Lieke van Lexmond is klaar met GTST

12 November 2011 14:54 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Lieke van Lexmond heeft op vrijdag 11 november 2011 voor de laatste keer de rol van Charlie Fischer gespeeld in Goede tijden slechte tijden. Een heftige dag, volgens de actrice

Bij Boulevard vertelde Lieke haar laatste dag als heel raar ervaren te hebben. 

"Ik vind het echt helemaal te gek, want het voelt of ik jarig ben, maar dat iedereen wat voor je gaat doen is heel raar. Aan de ene kant denk je: laat maar. Maar aan de andere kant wil je het heel graag, en absorbeer je het."

Lieke's collega's lieten haar niet zomaar gaan: "Ik mocht door het rek gaan van Charlie om iets mee te nemen wat ik leuk vind. Ik heb wel een mooie jas uitgezocht. En overal liggen kaartjes en cadeautjes. Het is echt heel bijzonder om te merken dat ze er zo mee bezig zijn."

Maar Lieke had ook voor haar collega's een verrassing: "Ik ben heel druk geweest, want ik heb een mooie kaart geschreven voor iedereen. Voor iedereen een persoonlijke tekst. Ik heb een lamme hand van het schrijven.”

Of ze de soapserie gaat missen betwijfelt ze. "Ik vertrok immers op eigen initiatief. Misschien ga ik wel de scripts missen van Goede tijden... Dat wel. Maar ik denk dat ik geen kans heb om in een zwart gat te vallen, want vanaf half december sta ik weer helemaal volgeboekt en ga ik natuurlijk voor RTL aan de slag. Ik ga volop presenteren."

Eind oktober tekende ze bij RTL 4 een éénjarige presentatiecontract, waardoor ze in ieder geval TV makelaar blijft presenteren. 
Omdat GTST een ruime 2 maanden vooruitwerkt, is Charlie nog tot begin januari volgend jaar in Meerdijk te zien. 

Meer over