Lieve Paul en trouwe Cor (interview)

Van de 25 jaar die Cor Bakker (48) in het vak zit, werkt hij er al negentien samen met Paul de Leeuw. We bellen Pauls trouwe sidekick voor een update.

Wat vind je van Lieve Paul?

"Het is anders. Paul was klaar met de formule van Mooi! Weer De Leeuw. Ik vind het heel goed en moedig dat hij niet op zijn lauweren rust, maar een andere koers vaart. We zijn nog een beetje aan het zoeken. Lieve Paul is het nog niet helemaal, maar het wordt steeds beter. De kwaliteit is wel heel hoog, ook van de medewerkers. We hebben nu alleen wat last van concurrentie op RTL 4."

Heb je jouw bekendheid aan Paul te danken?

"Jazeker. toen ik met hem begon aan de Schreeuw van De Leeuw keken er zo'n twee miljoen mensen. Paul riep vijf tot zes keer per aflevering mijn naam. Op een gegeven moment gaan mensen je dan herkennen op straat - een raar fenomeen. Ik heb later natuurlijk ook mijn eigen programma's gehad, zoals Cor & co en Cor op reis, maar dat was alleen mogelijk dankzij de bekendheid die ik via Paul had verworven."

Komen jullie privé ook bij elkaar over de vloer?

"Nee, dat doen we niet. We hebben laatst voor het eerst privé gegeten, maar dan gaat het aan tafel toch weer over werk. We komen niet op elkaars verjaardag. Volgens mij houdt dat ons ook wel scherp. We hoeven niet alles van elkaar te weten."

Laatst hebben jullie samen ook de theatershow Paul & Cor dichtbij gedaan. Krijgen jullie nooit genoeg van elkaar?

"De tv-uitzendingen nemen we in één dag op, meestal twee afleveringen op vrijdag. De theaterdingen die we doen, zijn meestal ook maar kort. Dus het valt mee. In de jaren negentig, toen we ook een theatershow deden, traden we zes avonden in de week op en maakten we de zevende avond televisie. Dat was wel een beetje veel van het goede, ja."

Er zijn door de jaren heen veel grote artiesten langs geweest. Wie vond je het leukst om te begeleiden?

"Robbie Williams vond ik heel speciaal, maar ook Adele, James Morrison, Joss Stone en Michael Bublé."

Wie zou je ooit nog eens willen begeleiden?

"Barbra Streisand, maar dat gaat nooit gebeuren. Zij treedt helemaal niet meer op."

Werk je nog aan eigen tv-programma's?

"Ik ben wel aan het praten met diverse partijen. Toevallig heb ik net een dvd'tje van Cor & co gekregen van de TROS; dan gaan mijn handen wel weer jeuken, hoor. Zoiets zou ik graag weer willen doen. Dus wie weet."

Reageren