Lieve Paul was 'een vergissing'

5 Maart 2010 13:32 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het was volgens Paul de Leeuw een vergissing om een half jaar geleden zijn succesvolle televisieprogramma Mooi! Weer de Leeuw in te wisselen voor Lieve Paul. De nieuwe show voldeed niet aan de verwachtingen. De zanger en presentator start deze zaterdag met het nieuwe programma X de Leeuw, waarin als vanouds wensen van het publiek worden vervuld.

De kijkcijfers van het programma Lieve Paul vielen erg tegen. Al snel werd besloten de stekker uit het programma te trekken. Op Radio 538 verklaart Paul: "Je ziet natuurlijk wel dat er minder wordt gekeken. Mensen vonden Lieve Paul net niets.

Op zaterdagavond waren toch veel mensen gewend aan de wensen en grote productionele dingen die gemaakt werden. De mensen vonden de wensen leuker dan wat er voor in de plaats kwam. Omdat ik in september waarschijnlijk andere dingen ga doen, dacht ik: ik ga gewoon nog dertien keer vlammen met wensen."

De wissel van Sven Kramer
Volgens Paul had achteraf gezien nooit gemord moeten worden aan de opzet van de populaire zaterdagavondshow Mooi! Weer de Leeuw: "Je kunt de wissel van Sven Kramer een beetje vergelijken met de wissel van een half jaar geleden: het onderwerp van de zaterdagavondshow veranderen. De mensen vinden dat ik weer lekker wensen moet doen."

Paul luistert naar de wensen van zijn publiek en gaat in X de Leeuw opnieuw wensen vervullen. Maar we kunnen ook vernieuwing verwachten: "We willen de wensen wat spannender maken. Dat ze niet vanzelfsprekend vervuld worden, maar dat je er wat voor moet doen. We hebben een nieuw elan aan het wensenpakket toegevoegd."

Madiwodovrijdagshow
Paul zei in het interview ook nog iets over zijn late-night show, die in september op de planning staat: "Het is nog niet definitief. Maar de kans is groot dat ik vanaf september op Nederland 3 op de late avond ga met Filemon Wesselink.

De pilot ging redelijk goed. Het was nog niet honderd procent, maar de klik was er. Ik moet niet te dominant worden en Filemon moet zich niet laten ondersneeuwen."

Meer over