Linda de Mol interviewt Máxima en Willem-Alexander

Linda de Mol mocht het koninklijk paar interviewen over het Oranje Fonds, het nationale huwelijksgeschenk van tien jaar geleden.

Linda vertelde in RTL Boulevard dat ze geen seconde hoefde na te denken toen ze het verzoek voor een interview binnenkwam. De presentatrice denkt dat ze waarschijnlijk gevraagd is op verzoek van Máxima en Willem-Alexander. "Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze zelf bepalen door wie ze geïnterviewd worden."

Joggingbroek
Onderwerp van het gesprek was het Oranjefonds, al probeerde Linda er af en toe ook een persoonlijke vraag doorheen te frummelen. Maar dat bleek lastig.

Op Radio 538 liet Linda weten hoe dat ging: “Ik vroeg bijvoorbeeld aan Máxima: ‘God, u ziet er altijd zo mooi uit. Dan gaat u naar die projecten en dan komt u thuis en dan trekt u toch ook wel eens een onflatteuze joggingbroek aan?’ Toen zei ze: ‘Nou, mevrouw De Mol, ik krijg zo veel energie van het Oranje Fonds dat ik er helemaal niet moe van word.’ Het is heel moeilijk om daar doorheen te komen, zeker als je maar 25 minuten hebt. ”

Persoonlijk
Toch zitten er nog wat aardige privévragen in het interview dat uitgezonden zal worden. “Ik had een half uurtje, dus we waren allemaal zo gespannen als een veer. Het is toch spannend en je wil het goed doen. Maar gelukkig hebben we in dat half uur nog veel met ze kunnen praten. Ze vertellen ook wel een beetje over hun tienjarig huwelijk en hun drie dochters. Er zitten wel wat persoonlijke noten in.”

Doorpraten
Linda is zeer gecharmeerd van de kroonprins en zijn vrouw. “Ervoor en erna heb ik ze ook nog gesproken en dan kun je het over alles hebben. Dan is het heel anders. Dan zijn het echt mensen van wie je denkt: 'ik zou zo gezellig een avondje met ze in een restaurant kunnen zitten en dan heb je een heel leuke avond.'”

Open brief
Linda hoopt nu op een vervolginterview waarin ze wat meer privé-vragen mag stellen. In 2010 liet de presentatrice middels een open brief in haar tijdschrift al eens weten Máxima heel graag eens te willen spreken voor Linda.. In het blad zelf liet ze zich zelfs fotograferen als de prinses. Het zou goed kunnen dat Máxima het verzoek van Linda heeft onthouden.

Lees ook de column die Peter van der Vorst schreef over het kroonprinselijk paar.

Het gesprek wordt op donderdag 2 februari uitgezonden op RTL 4, dat is precies 10 jaar na het huwelijk.

Meer over: