Linda de Mol met de dood bedreigd in Terug Naar de Kust

11 mei 2013 09:38 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de film Terug Naar de Kust speelt Linda de Mol de hoofdrol. En dat doet de presentatrice/actrice  helemaal niet onaardig. 

De boeken van Saskia Noort gaan als warme broodjes over de toonbank. Met meer dan twee miljoen verkochte exemplaren is ze Nederlands succesvolste thrillerauteur. De bestsellers blijken ook bijzonder populair bij filmmakers. Van de vijf romans die Noort tot nu toe publiceerde, zijn er drie verfilmd.

Nieuwe Buren

In 2009 verscheen Terug Naar de Kust op het witte doek, een jaar later volgde De Eetclub en vorig jaar was De Verbouwing te zien in de bioscopen. En daar blijft het niet bij, want de erotische thriller Nieuwe Buren wordt momenteel vertaald naar tv. In de gelijknamige serie spelen de echte koppels Thijs Römer en Katja Schuurman en Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh de twee stellen die in het verhaal een hechte vriendschap ontwikkelen. De serie is in 2014 te zien bij RTL 4.

Recensie Terug Naar de Kust

NL 2009. Regie: Will Koopman. Cast: Linda de Mol, Ariane Schluter, Huub Stapel, Daan Schuurmans, Pierre Bokma e.a.
Verfilming van de uiterst succesvolle gelijknamige roman van Saskia Noort over Maria (Linda de Mol), moeder van twee kinderen. Wanneer ze opnieuw zwanger raakt, besluit ze tegen de zin van haar partner een abortus te plegen. Direct daarna wordt ze door een onbekende met de dood bedreigd waarop ze besluit te vluchten. Ze duikt onder in haar ouderlijk huis, waar haar oudere zus Ans (Ariane Schluter) nu woont. Dat helpt niet: haar stalker weet haar ook daar te vinden. Bovendien komen er in het huis een hoop jeugdtrauma’s boven waardoor Maria last krijgt van blackouts en langzaam door lijkt te draaien. 
Waardering: 3 sterren van de 5


Meer over