Linda de Mol twijfelde over Gooische Vrouwen-film

De succesvolste Nederlandse serie van de laatste jaren gaat op 10 maart in première als bioscoopfilm. Alle ingrediënten voor een succesvolle reünie zijn aanwezig, maar toch is er lang getwijfeld of Gooische Vrouwen - De Film er wel moest komen. Televizier sprak met de Gooische vrouwen van het eerste uur: Linda de Mol, Susan Visser en Tjitske Reidinga.

Vooral Linda had tijdens de productiefase nog haar twijfels. "Ik vond het script een moeilijk proces. We hebben versie na versie gemaakt. En ik bleef maar aarzelen: is dit wel een film? Is het niet gewoon een lange aflevering van de serie?"

Sex and the City 2
Opvallend genoeg bracht een bioscoopbezoek aan Sex and the City 2 uitkomst voor Linda. "Daar zag ik hoe het níet moet. De film leek helemaal niet op de serie. Ik wilde alleen maar zien dat Carrie en de rest Cosmopolitans drinken aan de bar, waarna Samantha een matroos oppikt. Niet dat ze met opvliegers op een kameel zit in Abu Dhabi."

Lange aflevering
Daarna was alle twijfel verdwenen. "Zelfs al zouden mensen na Gooische Vrouwen – De Film zeggen dat het alleen maar een lange aflevering was, dan is het nog niet erg. Dan is het wel een heel goede lange aflevering. Je zit lekker te lachen en raakt af en toe ook best een beetje ontroerd. En op het eind kom je met zo'n smile de bioscoop uit."

Einde
Na de film is het einde van een tijdperk daar. Voor altijd? "Never say never", zegt Tjitske. "Maar dit was het waarschijnlijk wel." Susan ziet nog wel een mogelijkheid voor een terugkeer. "We hebben al gefantaseerd over een Golden Girls-versie, dus wie weet."

Lees de rest van dit interview met de Gooische Vrouwen in Televizier editie 10 van 2011. Nu in de winkel.

Reageren