Linda de Mol wint Oudejaarsavond

Het jaar 2009 was een geweldig jaar voor Linda de Mol: ze won éindelijk de Gouden Televizier-Ring voor Gooische vrouwen, speelde de hoofdrol in de speelfilm Terug naar de kust en werd door Elsevier uitgeroepen tot Nederlander van het jaar. De euforie hield aan tot het allerlaatste moment van het jaar, want ze is de onbetwiste kijkcijferkoningin van Oudejaarsavond.

Ruim twee miljoen mensen knalden het jaar uit met Ik hou van Holland. Daarmee is het programma, met ruime voorsprong, het best bekeken op 31 december. Dat meldt stichting Kijkonderzoek.

Terugblik
De tweede plek op deze bijzondere avond was voor De TV draait door. Bijna 1,6 miljoen mensen keken naar de terugblik op het afgelopen televisiejaar met Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts.

Populair
Ook Paul de Leeuw blijkt nog steeds ongekend populair op Oudejaarsavond. Naar zijn programma De Leeuw knalt! keken 1,4 miljoen mensen. Helaas was dit nét niet genoeg voor een plekje in de top drie: hij haalde de vierde plaats in het kijkcijferoverzicht. Pauls Mooi! Weer een jaar haalde overigens een achtste plek, met 1,2 miljoen kijkers.

Het journaal van acht uur staat op nummer drie. Het Oud en Nieuw Feest van de Staatsloterij had ruim 1,3 miljoen kijkers (vijfde plek). Ushi en Dushi bijna 1,3 miljoen (zesde), net als de oudejaarsconference van Jan Jaap van der Wal (zevende).

Reageren