Linda luidt de zomer in met Linda's Zomerweek

indelijk komt de droom van Linda de Mol uit; een eigen talkshow. Maar dan eentje die maar een week duurt. In Linda’s Zomerweek luidt Linda samen met haar gasten de zomer in.

Na een eigen tijdschrift, spelprogramma’s als Ik Hou van Holland, Weet Ik Veel en succesvolle series als Gooische Vrouwen vindt Linda het nu tijd voor een talkshow. Een droom die uitkomt, ook al is de talkshow Linda’s ­zomerweek slechts één week op televisie te zien.

„Aangezien er in mijn drukke schema helaas nog geen ruimte is voor een wekelijkse talkshow leek het mij ontzettend leuk om een soort zomerevenementje te maken”, zei Linda. De hele week lang presenteert de tv-koningin dagelijks op de late avond een talkshow op RTL 4.

De gasten van Linda

Elke avond schuiven er twee gasten aan bij Linda in een ­studio in Hilversum om te praten over belangrijke momenten in hun leven, maar ook over simpele zaken als vakantie­herinneringen of hun favoriete zomerhit.

Linda zoekt naar overeenkomsten of verschillen tussen haar gasten wat betreft hun achtergrond, karakter of carrière. „Ik verheug mij er enorm op om dit te gaan doen. Een week lang elke avond een fijn zomeravond-gesprek met twee boeiende gasten.” De gasten variëren van jong tot oud, en het zijn stuk voor stuk boeiende persoonlijkheden met een eigen verhaal.

Paul de Leeuw bij Linda

Eén van de gasten die Linda ontvangt, is presentator Paul de Leeuw. Linda en Paul zijn goede vrienden en hebben al jaren de wens samen een programma te gaan maken. Gek genoeg zat Linda haar vriend het laatste seizoen juist dwars als het om werk gaat. Ze versloeg hem qua kijkcijfers week na week met Ik Hou van Holland. Wordt dat wel een prettig gesprek?

Politiek in Linda's Zomerweek

Ook komt minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert langs bij Linda. De politica werd vorig jaar uitgeroepen tot Politiek talent van het jaar 2012. Het gesprek tussen haar en Linda zal vast wel een beetje gaan over politiek, maar misschien krijgen we wel een heel andere kant van Jeanine te zien. Verder is stand-up comedian en presentator Jandino Asporaat één van de gasten. Met de altijd drukke en vrolijke, Jandino wordt het ergens deze week vast een gezellige boel.

Linda's zomeragenda

Op maandag 24 juni schuiven Jandino Asporaat en Jeanine Hennis-Plasschaert aan. Op Dinsdag komen Barry Atsma en Chantal Janzen voorbij, de woensdag is voor Anouk en Tijl Beckand. Donderdag komen Paul de Leeuw en Euvgenia Parakhina langs en vrijdag sluit ze af met Gordon en Brigitte Kaandorp.

Serieuze onderwerpen

De onderwerpen die Linda ­aansnijdt worden afgewisseld met allerlei filmpjes en foto’s van de gasten. Veel heuglijke momenten komen voorbij, maar het is niet alleen maar lachen, gieren, brullen. De gesprekken gaan over hoe het leven van de BN’ers gevormd zijn; ook de moeilijke momenten gaat Linda niet uit de weg.

Reageren