Lingo op zoek naar een nieuwe stek door de verhuizing van DWDD

Nu De Wereld Draait Door in januari naar Nederland 1 verhuist, moet Lingo op zoek naar een nieuw plekje. Toch zal het programma niet verdwijnen volgens Lucille Werner.

Volgens Lucille Werner hoeven fans zich geen zorgen te maken: “Het voortbestaan van Lingo is niet in gevaar. Mensen hoeven geen actie voor ons te voeren”, aldus de presentatrice in het AD. “Misschien beginnen we straks een half uur eerder. Of zijn we op een ander net te zien. Dit format scoort nog steeds geweldig en zal dus niet zomaar verdwijnen. Lingo heeft al eerder deining overleefd.” Het TROS-spelletje zal dus niet van de buis verdwijnen, maar op welk tijdstip of zender is nog onbekend.

De Wereld Draait Door naar Nederland 1

Gisteren werd bekend dat DWDD naar Nederland 1 gaat verhuizen. Met de verplaatsing blijft er een gat over op Nederland 3 en welk programma dat gaat opvullen is nog niet bekend. “We zien dagelijkse fictie zeker als een mooie manier om jongeren te bereiken,” liet Maarten van Dijk, tv-directeur van BNN, al eerder weten. Het zou dus zomaar kunnen dat er weer een soap op de Publieke Omroep komt en dat zou de eerste zijn sinds de stop van Onderweg naar Morgen. Ook komt er dagelijk eens interviewprogramma op Nederland 2. Hiervoor lijkt Eva Jinek de geschikte kandidaat. Zij stapte recentelijk over van WNL naar KRO-NCRV.

Meer over:

Reageren