Lintje voor Linda

Linda de Mol heeft vrijdag een lintje van de koningin gekregen. De presentatrice werd benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau. Ook enkele andere tv-persoonlijkheden mochten een koninklijk lintje op hun borst spelden.

Linda ontvangt het lintje vanwege haar baanbrekende tv-werk, dat volgens het Kapittel voor de Civiele Orden van grote betekenis is voor de ontwikkeling van het Nederlandse televisieamusement. Daarnaast is haar blad Linda de succesvolste glossy van dit moment en heeft ze een positieve bijdrage geleverd aan het Nederlandse imago bij de oosterburen.

Trots
De onderscheiding kwam voor Linda niet helemaal als een verrassing, biecht ze na de uitreiking op. "Ik voelde het eigenlijk wel een beetje aankomen, omdat ik werd gevraagd om naar het stadhuis te komen en zelfs mijn vakantie daarvoor te verzetten." Het lintje betekent veel voor de presentatrice. "Ik ben een enorme fan van het koningshuis en ook dol op de koningin. Het klinkt misschien heel truttig, maar ik ben gewoon ontzettend trots."

Officier Van Duin
Ook André van Duin mocht een lintje op zijn borst spelden. De komiek werd eerder al benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau en is nu bevorderd tot officier. ''Zijn humor is met de tijd meegegroeid en scherper geworden, zonder dat hij daarbij mensen beledigt of beschadigt", aldus het Kapittel.

Koninklijk lof
Andere prominenten die koninklijk lof ontvingen zijn o.a. theaterpersoonlijkheid Willem Nijholt (ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw), modeontwerper Addy van den Krommenacker, sportpresentator en perschef van het Nederlands voetbalelftal Kees Jansma en voormalig NOS-nieuwslezeres Noraly Beyer, die zich heeft ingezet voor diversiteit in de media.

Reageren