Live interview met André Kuipers

De NOS heeft op donderdag 5 januari een live-interview met de Nederlandse astronaut André Kuipers die sinds 21 december rond de aarde zweeft.

Van 16.00 uur tot 16.15 uur (als de verbinding met de ruimte tenminste in orde is) praat Rik van de Westelaken met André over zijn belevenissen tot nu toe. De astronaut blijft in totaal bijna een half jaar in het Internationaal ruimtestation ISS. Broer Peter Kuipers praat mee in de studio.Hij maakte van dichtbij de voorbereidingen mee.

’s Avonds is er nog meer aandacht voor de ruimtemissie van André Kuipers wanneer Rik van de Westelaken met twee gasten terugkijkt op de eerste twee weken van de reis. De gasten zijn Peter Kuipers, de broer van André Kuipers, en Philippe Schoonejans van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk.

Schoonejans is een expert op het gebied van de bemande ruimtevaart. In deze uitzending is er aandacht voor het vertrek in december vanuit Kazachstan, de koppeling met het ISS en het verblijf in een gewichtloze omgeving met in totaal zes astronauten. Ook zijn er nieuwe beelden vanuit de ruimte te zien.

 

Donderdag 5 januari, 16.00 - 16.15 uur, Nederland 1

Donderdag 5 januari, 19.27 - 19.57 uur, Nederland 1

Reageren