Liveshows The Voice Of Holland krijgen andere opzet

9 November 2012 11:31 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De kandidaten van ‘The Voice’ gaan weer terug naar af. Ze moeten de coaches vanavond voor de tweede keer zien te overtuigen met hun stem.

In de liveshows van dit seizoen draaien de coaches hun stoelen weer om. Met de rug naar podium beoordelen ze de talenten alleen op stemgeluid. Pas als ze het optreden goed genoeg vinden, draaien ze de stoelen om.

Stemmen tellen 

Of een kandidaat doorgaat naar de volgende ronde ligt dit jaar aan de coaches en aan het publiek. Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, VanVelzen en Nick & Simon geven de talenten een cijfer tussen 1 en de 10. Deze worden opgeteld met de ‘kijkers score’, die bestaat uit stemmen per telefoon, sms, ‘Red Button’ en Facebook. De deelnemers met de laagste cijfers in totaal vallen af.

Teams

De kandidaten hoeven vanavond niet lang te wachten op de uitslag, deze wordt vlak na een optreden al bekend gemaakt. Voor liveshow 1 en 2 moeten de coaches hun teams namelijk opdelen in twee groepen: de eerste vier komen deze week in actie, de andere vier de week erna. Vervolgens treedt elk team in één blok op. Na elke groep nemen we direct afscheid van twee van de kandidaten. 

The Voice of Holland

Om 20.30 is de liveshow van The Voice Of Holland te zien, op RTL 4. Robbie Williams voor de gelegenheid langs. Hij verzorgt samen met de talenten het openingsnummer.

Meer over