Llink beschuldigt ex-directeur

Aan het drama bij de groene omroep lijkt maar geen einde te komen. Vorige week legde Llink beslag op de rekening van haar voormalig zakelijk leider. De omroep wil de ontslagvergoeding van 63.000 euro terug die directeur Chris van Oosterzee bij zijn vertrek (eind vorig jaar) had gekregen.

Een woordvoerder bevestigde dat donderdag. Chris zou niet op tijd gewaarschuwd hebben dat de financiële situatie van de omroep dusdanig slecht was dat de huidige problemen zouden ontstaan.

Schuld
Daarom is hij in de ogen van Llink mede verantwoordelijk voor de situatie van de omroep, aldus de woordvoerder in een interview met De Telegraaf. Llink heeft een schuld van meer dan een miljoen euro en loopt het risico om de uitzendrechten kwijt te raken. Het Commissariaat voor de Media houdt de omroep in de gaten.

Uitstel van betaling
Llink heeft na financieel mismanagement in februari uitstel van betaling aangevraagd. Inhoudelijk zit het ook nog niet helemaal goed. Een visitatiecommissie oordeelde vorige maand dat Llink niet onderscheidend genoeg is om te blijven voortbestaan.

Extra:
- Al het tv-nieuws op Televizier.nl >>


Nog geen lid?
Leden kunnen hier inloggen om te reageren. Nog geen lid van Televizier.nl? Het is gratis en je krijgt er veel voor terug. Hier kun je je snel aanmelden!

Reageren