LLink-directeur stapt op

Na een jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van de groene omroep LLink heeft Tanja Lubbers besloten om te stoppen bij LLink. De reden hiervan is het financiële drama dat al een tijdje speelt bij de geplaagde omroep.

Tanja vindt dat dit het 'juiste moment' is om op te stappen.

Voorlopig blijven
Volgens de vertrekkende directeur is het beter dat ze opstapt en voor haar in de plaats een nieuwe directie en Raad van Toezicht toetreedt.

Zo kan de strijd voor het behoud van de omroep fris worden voortgezet. Zolang de ledenraad van de omroep echter nog geen nieuwe directie heeft gevonden, blijft Tanja haar huidige functie vervullen.

Drama
Dit betekent niet dat de financiële problemen voor LLink zijn opgelost. Dinsdag 12 mei heeft de bewindvoerder de rechtbank verzocht het voorlopige uitstel van betaling van de schuld van de omroep om te zetten in een definitieve. Met dit voorstel gaat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) akkoord.

Na de zomer
Ook met een nieuwe directeur is het niet zeker dat LLink blijft bestaan. Minister Plasterk geeft na de zomer 2009 zijn definitieve besluit of de omroep na september 2010 in het publieke bestel mag blijven.

Reageren