LLiNK wil terug in publiek bestel

Omroep LLink wil terugkeren in het publieke bestel. Per 1 september is de omroep verdwenen bij de publieke omroep, maar LLiNK besluit nu die uitspraak aan te vechten.

PvdA-minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besloot eerder dat er geen plek meer is voor LLiNK in het publieke bestel. De omroep bracht te weinig nieuwe zaken en had geldproblemen.

Doorstart
LLiNK verloor eerder al een bezwaarprocedure bij het ministerie van OCW en stapt nu dus naar de rechter. Karlien de Ruijter, directeur van de groene omroep, heeft de stukken ingediend bij de rechtbank.

Zij verwacht dat het enkele weken duurt voordat de zaak wordt behandeld. Bij LLiNK hoopt men terugkeer in het publieke bestel af te dwingen. "Maar tegelijk werken we aan een doorstart", laat De Ruijter weten.

Protestsongs
Volgens De Ruijter zijn er verschillende mogelijkheden voor zo'n doorstart. "Dat kan bijvoorbeeld via internet of een ander platform", zegt ze. De ledenraad moet zich deze maand uitspreken over de toekomst van de omroep.

Op 18 augustus is het slotconcert op tv te zien. Bij LLiNKPOP, zoals het evenement gedoopt is, presenteren Leo Verdonschot en Rudy Mackay de beste protestsongs uit de geschiedenis. Kijkers en leden konden stemmen op de liederen. Onder andere Waylon, Do en Laura Jansen treden op.

Reageren