Lofzang op André van Duin in Opium

Een Opium Special die geheel in het teken staat van André van Duin. Er wordt onder andere een optreden van een 16-jarige André in de Zaterdagavondshow getoond.

De band tussen André van Duin en de AVRO gaat terug tot 1964. In deze Opium Special over de komiek laat Cornald Maas zien hoe André zijn tv-debuut maakte in AVRO’s Nieuwe Oogst. Zijn schitterende parodie met geluidsband was goed voor de eerste plaats in deze talentenjacht.

Zaterdagavondshow

Het leverde de 16-jarige André een optreden op in de Zaterdagavondshow van Willy en Willeke Alberti en betekende zijn grote doorbraak. Vrienden en collega’s zwaaien hem in Opium alle lof toe, tussen fragmenten van zijn succesnummers door.

Joop van den Ende

Corry van Gorp, alias Mevrouw de Bok, bekent dat ze bijzonder gecharmeerd was van André. Joop van den Ende, die André’s carrière op gang hielp en hield, vertelt hoe hij bij belangrijke beslissingen meestal de knoop moest doorhakken.

Ook Ferry de Groot, André’s ‘partner in crime’ bij de Dik Voormekaar Show, muziekkenner Vic van de Reijt en cabaretier Jandino Asporaat doen hun zegje. Zij roemen eensgezind de timing en het vakmanschap van de man die ze stuk voor stuk beschouwen als de grootste komiek van Nederland.

Reageren