Loodzware finale van De Pelgrimscode

De Pelgrimscode was een lange, zware tocht die er bijna op zit voor de drie overgebleven pelgrims. Wim Kieft, Kim Feenstra en Bert Kuizenga strijden om de eindoverwinning.

De Pelgrimscode was een wekenlange, barre tocht die begon in een doorweekt Ethiopië en die leidde naar de verzengende hitte van de Israëlische kust, zijn Wim, Kim en Bert eindelijk gearriveerd in Jeruzalem. Daar geeft presentator Bert van Leeuwen het startschot voor het eindspel. Dat wordt gespeeld in het eeuwenoude labyrint van de binnenstad.

Uithoudingsvermogen

Nog één keer doen ze een beroep op hun kennis, kracht, uithoudings- én doorzettingsvermogen om de aanwijzingen vrij te spelen die naar de hoofdprijs leiden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de hints zijn dermate cryptisch dat je tijd en opperste concentratie nodig hebt om ze te ontcijferen - en dat is er in deze moordende race tegen de klok niet bij. Wie ontdekt als eerste de Pelgrimsschat ter waarde van 10.000 euro voor zijn goede doel?

Bert Kuizenga

Een winnaar voorspellen is lastig. Bert Kuizenga drukte de grootste stempel op De Pelgrimscode. De presentator bleek in bezit van een nogal dominant en fanatiek karakter en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Modellen hebben de naam niet slim te zijn, maar Kim Feenstra bewees in de spellen al meermaals dat dat vooroordeel niet voor haar geld. Wim is populair bij iedereen en houdt zijn hoofd altijd koel.

Reageren