Looney Tunes komen terug

Hele generaties groeiden er mee op, en nu komen ze terug. Bugs Bunny, Daffy Duck, Tweety Bird en andere klassieke personages uit de Looney Tunes maken een terugkeer naar de televisie. Het Amerikaanse Cartoon Network maakte vrijdag plannen bekend voor een nieuwe serie met de tekenfilmfiguren in de hoofdrol.

De nieuwe serie zal The Looney Tunes Show gaan heten. Bugs Bunny en Daffy Duck verlaten het bos en verhuizen naar een woning in de buitenwijken.

Merrie Melodies
Naast de 'gewone avonturen', komt ook nog een ander bekend onderdeel terug. De personages gaan weer muziekvideo's van twee minuten maken, en daarmee zullen de Merrie Melodies, zoals ze vroeger ook in de originele serie werden genoemd, in ere worden hersteld.

De liedjes werden vroeger altijd na de Looney Tunes vertoond, een traditie die al uit 1929 stamt, toen de tekenfilms voor het eerst in de bioscoop werden vertoond.

Meep meep!
Het Looney Tunes universum is natuurlijk niet compleet zonder de zielige Wile E. Coyote en zijn eeuwigdurende achtervolging van de Road Runner, die hij alsmaar niet te pakken krijgt. Voor hen is sowieso een speciale rol weggelegd, want hun aandeel in het programma zal voortaan met de computer geanimeerd worden.

De buren van Bugs en Daffy zullen uiteraard ook figuren uit de Looney Tunes zijn. Zo wonen Yosemite Sam, Granny en de lispelende kat Sylvester natuurlijk weer in de buurt.

The Looney Tunes Show
Een nieuwe serie van de Looney Tunes heeft lang op zich laten wachten. De personages waren de laatste jaren vooral te bewonderen in films waarin animatie en 'live action' werden gecombineerd, zoals de succesvolle Space Jam met Michael Jordan en de geflopte film Looney Tunes: Back in Action.

Het is nu alleen nog een kwestie van wachten tot de bekende eindzin weer op de televisie te horen is: "That's all folks!"

Reageren