Lost seizoen 5: alles is liefde?

We hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort begint dan eindelijk het nieuwe seizoen van Lost (in Amerika, Nederlandse fans die niet downloaden moeten nog even geduld hebben). In de nieuwste reeks speelt de liefde een nog grotere rol.

Hoe zat het ook alweer? Aan het einde van seizoen 4 zagen we een tweedeling ontstaan: de Oceanic Six (Jack, Kate, Sayid, Hurley, Sun en Aaron) gingen terug naar de bewoonde wereld terwijl een andere groep (onder wie Sawyer, Locke en Juliet) achterbleef op het eiland, dat vervolgens dankzij Ben naar een totaal andere plek op de aardbol verhuisde.

Relaties
Dit heeft natuurlijke grote gevolgen voor verschillende (driehoeks)relaties en vriendschappen op het eiland. Beide groepen weten van elkaar namelijk niet waar ze zijn of zelfs nog leven. Wat betekent dat voor de belangrijkste koppels van Lost?

Sun & Jin
Sun gelooft dat Jin is is omgekomen toen het vrachtschip waarop hij verbleef ontplofte. Zij kookt nog altijd van woede om wat er gebeurd is. In de eerste aflevering zie je hoe ze een nieuwe bondgenoot vindt in haar bittere zoektocht naar zoete wraak.

Kate & Sawyer
Sawyer weet niet dat Kate nog leeft. Hij denkt dat ze ook om het leven is gekomen bij de ontploffing. En dat maakt hem nog rancuneuzer dan voorheen. In de eerste aflevering zegt hij onder meer: "Ik wilde alleen maar dat ze... Dat zij allemaal veilig de boot zouden bereiken. Nou, daar hebben ze veel aan gehad! Ik weet wat ik niet kan veranderen."

Kate & Jack
Jack moet volgens Ben als de sodemieter terug naar het eiland, en dat gelooft hij intussen zelf ook heilig. Kate verklaart hem voor gek en als gevolg daarvan zijn de twee momenteel niet bepaald 'on speaking terms'. Volgens een stellige Jack zijn ze niet eens meer bevriend, laat staan dat ze meer voor elkaar voelen.

Juliet & Jack
Er valt helaas weinig te melden over de prille romance tussen de twee dokters. Is ook moeilijk, omdat hij in de bewoonde wereld leeft en zij nog steeds op het eiland zit. Maar wanneer beiden de naam van de ander horen vallen lijken ze steeds behoorlijk aangedaan. Er is dus hoop!

Penny & Desmond
Het enige koppel dat seizoen 4 goed afsloot. De twee vielen elkaar zielsgelukkig in de armen, maar in dit seizoen blijkt dat Desmond het eiland (dat hij zolang vervloekte) toch niet helemaal kan loslaten.

Bekijk hier het officiële promofilmpje van het vijfde Lost-seizoen:

Kijk jij ook uit naar het nieuwe seizoen? Praat ook mee op het forum -> Nieuwe Lost?

Reageren