Louis Theroux's African hunting holiday

Louis Theroux deinst nergens voor terug bij het maken van zijn controversiële documentaires. Als jongste zoon van de wereldberoemde reisboekenauteur Paul Theroux zit het avontuur Louis in het bloed.

Hij liet zich al eens opsluiten in een zwaarbewaakte gevangenis, ging op bezoek bij de Ku Klux Klan en onderging een liposuctie in Beverly Hills. Met zijn semi-naïeve interviewstijl weet hij snel het vertrouwen te winnen van zijn onderwerpen. "Journalisten verschillen niet zoveel van prostituees", zegt hij. "Bij human interest-verhalen moet je verleiden en manipuleren. Je moet intiem worden met mensen op een enigszins onechte manier."

Afrikaanse jacht
In de documentaire van vanavond trekt hij naar Zuid-Afrika, waar veel Amerikanen grof geld betalen om groot wild een kopje kleiner te maken. Louis volgt het spoor van enkele blanke jagers, zoals een zevenjarige knaap die van zijn moeder zijn eerste springbok mag omleggen, een CEO die de kop van een nijlpaard aan zijn muur wil hangen en hun machogids, die jagen promoot als een soort definitieve mannelijkheidstest. Uiteindelijk wordt Louis zelf geconfronteerd met die ene onvermijdelijke vraag: haalt hij zelf ook de trekker over met een Afrikaans beest in het vizier?

Reageren