Lucas Sanders - Ferry Doedens - is Beste Soapie van 2013

1 juli 2013 19:29 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De eerste Televizier Soap Verkiezing is gewonnen door Lucas Sanders uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Het Nederlandse publiek koos hem tot het beste soappersonage. 

Televizier selecteerde voor deze Soap Verkiezing achttien soappersonages uit GTST, SpangaS en Malaika op wie het Nederlandse publiek de afgelopen weken kon stemmen. Vooral via Twitter werd de verkiezing door de acteurs wijd verspreid.

De top-3

Vrijwel vanaf de start van de Televizier Soap Verkiezing voerde ‘lekkere vent’ Lucas Sanders de lijst aan. De strijd om de tweede en derde plaats was een stuk spannender. Lange tijd stond Charley (Priscilla Kneteman) uit jeugdsoap SpangaS in de top-3, maar zij werd in de laatste dagen onder meer ingehaald door Lorena (GTST, Gigi Ravelli), die uiteindelijk op de tweede plaats eindigde. Noud (GTST, Ruud Feltkamp) sluit de top-3 af.

Lucas Sanders winnaar Soap Award 2013

Winnaar Ferry Doedens, die sinds 2009 de populaire Lucas Sanders speelt, kreeg vandaag de prijs uitgereikt in RTL Boulevard: "Wow. Dat is wel een eer. Maar ik moet hem toch schenken aan Goede Tijden, aan de schrijvers, aan de producenten, dat ze mij jaren geleden hebben aangenomen. Deze prijs is voor ons samen!"

Opvallende resultaten

De personages uit de grootste soap van Nederland, GTST, zijn veruit favoriet bij het Nederlandse publiek. Maar Charley (nummer 5) en Nola (nummer 7) uit SpangaS kunnen ook rekenen op veel fans. De personages uit Malaika vallen buiten de top-10.

Lekkere mannen

Hoewel ‘bitches’ en ‘bad guys’ smaak geven aan soaps, zijn het vooral de lekkere mannen, goedzakken en tranentrekkers die het goed doen bij de kijkers. Bitch Lorena (nummer 2) is de uitzondering die de regel bevestigt.

Mike Brandt

Opvallend is dat GTST-personage Mike Brandt (acteur Louis Talpe) die onlangs nog werd uitgeroepen tot Meest Sexy BN’er, net buiten de top-10 valt. Zijn personage was bij de stemmers blijkbaar minder populair dan de acteur zelf.

De top-10

1.  Lucas Sanders (lekkere vent in GTST)
2.  Lorena Gonzalez (bitch in GTST)
3.  Noud Alberts (goedzak in GTST)
4.  Tim Loderus (lekkere vent in GTST)
5.  Charley Bogaarts (soapie you love to hate in SpangaS)
6.  Nuran Baydar (goedzak in GTST)
7.  Nola Mandelbrot (tranentrekker in SpangaS)
8.  Sjoerd Bouwhuis (tranentrekker in GTST)
9.   Ludo Sanders (schurk in GTST)
10. Nina Sanders (soapie you love to hate in GTST)

Meer over