Verkiezingen

Lucas Waagmeester nieuwe NOS-correspondent in VS

4 oktober 2019 16:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© NOS
Lucas Waagmeester verruilt Turkije voor de Verenigde Staten. De NOS-correspondent bereidt zich op zijn nieuwe werkplek voorop de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Omdat NOS’er Arjen van der Horst het in 2021 voor gezien houdt in Washington, volgt Turkije-correspondent Lucas Waagmeester hem daar op. Dat duurt nog even, maar omdat er in november 2020 in de VS presidentsverkiezingen aankomen vervullen ze het correspondentssachap in eerste instantie samen. Of eigenlijk met zijn drieën, want Marieke de Vries zit ook in de VS voor de NOS.

Veteraan

Lucas Waagmeester is inmiddels een echte buitenlandveteraan; de VS is al zijn vierde standplaats. Sinds 2014 is hij NOS-correspondent in Turkije. Daarvoor berichtte hij vanuit New Delhi over India, Pakistan en Afghanistan. Daarvoor zat hij sinds 2009 in Zuid-Afrika.

Frontlinie

“Als buitenlandjournalist wil je naar de frontlinies van de veranderingen in de wereld. De VS is in deze tijd bij uitstek zo’n plek. Het is geweldig dat ik de kans krijg in de komende jaren daar te werken", aldus de nieuwe Amerika-correspondent.

Meer over