Lucia de Berk over haar vrijspraak

Lucia de Berk (48) is woensdag vrijgesproken van de moorden en moordpogingen waarvoor ze eerder levenslang kreeg. Volgens het gerechtshof in Arnhem staat niet vast dat de vermeende slachtoffers door toedoen van menselijk handelen zijn omgekomen. Lucia komt na 6,5 jaar cel vrij en schuift woensdagavond aan bij Pauw & Witteman. NOVA / Den Haag Vandaag zendt een interview haar uit.

De verpleegkundige zat een levenslange straf uit voor zeven moorden en drie moordpogingen op ziekenhuispatiënten in Den Haag. Ze zou de patiënten hebben omgebracht met overdoses medicijnen.

Dwaling
In 2008 werd de zaak heropend naar aanleiding van nieuwe feiten. Volgens deskundigen is het mogelijk dat de ernstig zieke 'slachtoffers' een natuurlijke dood zijn gestorven.

Het beeld van Lucia als seriemoordenares is met haar vrijspraak bijgesteld. Daarmee is haar proces - dat 8,5 jaar heeft geduurd- één van de grootste gerechtelijke dwalingen uit de Nederlandse rechtsgeschiedenis.

Interviews
Woensdagavond zendt NOVA (22:15 uur op Ned. 2) een uitgebreid interview met Lucia de Berk uit "over haar uitbarsting bij het Hof in Den Haag, over de kinderen die stierven in het Juliana Kinderziekenhuis, over haar hersenbloeding, haar eerste dag buiten de cel en haar toekomst."

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Ze schuift bovendien iets later op de avond aan bij Pauw & Witteman om te praten over haar vrijspraak (23:00 uur op Ned. 1).

Reageren