Lucille werkt aan Euro-CapAward

Lucille Werner is druk bezig met het opzetten van een Europese versie van de CapAward. In oktober 2011 hoopt de TROS-presentatrice de jaarlijkse talentenjacht voor jonge, gehandicapte vrouwen voor heel Europa te presenteren tijdens de eerste Eurovision Capabality Award-show.

"Maandag wordt het echt spannend. Dan mag ik een presentatie verzorgen voor alle tv-bazen van Europa op het hoofdkantoor van de EBU in Luzern", vertelt Lucille in De Telegraaf.

De European Broadcast Union, een samenwerkingsverband van Europese publieke omroepen, is zeer geïnteresseerd in het format.

Krankzinnig
De presentatrice steekt veel tijd in het project. Haar presentatiewerk bij de TROS staat voorlopig op een laag pitje. Lucille: "Ik kan me natuurlijk niet overal mee bemoeien, maar ik ben wel enorm betrokken bij het project. (...) Het is krankzinnig zo vaak als ik tegenwoordig op Schiphol ben. Brussel, Manchester, ik vlieg heel Europa door om uit te leggen waarom dit initiatief zo belangrijk is."

Aangrijpende verhalen
Vooralsnog wordt ervan uit gegaan dat - net als bij het songfestival - elk land zelf mag beslissen of ze een nationale voorronde houden of direct hun kandidaat aanwijzen. "Maar bij de CapAward gaat het natuurlijk om meer dan een liedje. Het zijn stuk voor stuk persoonlijke verhalen, die ongetwijfeld veel zullen losmaken bij de kijker", benadrukt Lucille.

De CapAward in Nederland gaat dit jaar niet door, maar volgend jaar pakt de TROS naar eigen zeggen 'groots' uit. Op 21 augustus wordt een nieuwe winnaar verkozen van de Cappies, de jongerenvariant van de Cap Awards die wel gewoon door gaat.

Reageren