Lucille Werner zet Lingo-kijker op verkeerde been

Heel even leek presentatrice Lucille Werner weer zonder moeite te lopen, toen ze maandag vrolijk de door Lingo-studio wandelde.

Tegen het einde van de uitzending liep de presentatrice van haar desk naar de kandidaten. ‘Op zich niet bijzonder’ zult u denken, ‘dat doet ze toch elke avond?’ Nou, niet zo. Vanwege een aandoening heeft Lucille namelijk een bijzonder loopje. In de aflevering van maandag was hier niets van te merken, toen liep ze zonder probleem over de set (zie video). 

Wereld Gehandicapten Dag 

Wie goed kijkt, ziet dat het niet Lucille zelf is, maar een dubbelganger. De 45-jarige presentatrice huurde een look-a-like in om reacties van fans uit te lokken. "Het was maandag Wereld Gehandicapten Dag. Ruim één miljard mensen op de wereld hebben een handicap en ik vind het belangrijk om dit onder de aandacht te brengen. Mijn beruchte loopje in Lingo is vaak onderwerp van gesprek. Dit gegeven heb ik gebruikt om de kijker even op het verkeerde been te zetten," vertelt Lucille in De Telegraaf. 

Lucille Werner Foundation 

De Eindhovenaar is een groot voorstander voor de bewustwording van mensen met een handicap. In haar vrije tijd zet ze zich in voor de Lucille Werner Foundation, haar eigen goede doel. Daar zet haar beste beentje voor in strijd voor een open samenleving voor gehandicapten

Meer over: