Luiers aan de wilgen

Supernanny Jo Frost, in Nederland bekend van EHBO: Eerste Hulp Bij Opvoeden van RTL 4, heeft in een interview laten weten dat ze met haar programma wil stoppen. Het is echter nog maar de vraag of zender ABC, die in de VS haar programma uitzendt, bereid is haar te laten gaan.

De Amerikaanse zender ABC heeft voor het komende televisieseizoen al dertien afleveringen Supernanny besteld, waarin Jo Frost ouders met moeilijk opvoedbare kinderen van advies voorziet.

Rust vinden
De opnames voor die afleveringen zijn inmiddels al begonnen, maar Frost heeft laten weten na dit seizoen niet meer door te willen met het programma.

"Het voelt voor mij als het juiste moment om ermee te stoppen", zo vertelde ze. "Ik heb de afgelopen vijf jaar uit mijn koffer geleefd en maar liefst 47 staten voor het programma bezocht. Het is tijd om de komende tijd op één plaats rust te vinden."

Minder kijkers
Hoewel het aantal kijkers recentelijk erg tegenvalt, heeft ABC nog niets bekendgemaakt over eventuele stopzetting van het programma.

De verklaring van Frost is dus misschien een beetje voorbarig, want de kans bestaat dat haar contract bij tv-zender ABC langer door loopt dan dat zij nog wil werken.

Het einde van Supernanny betekent overigens niet het einde van Frost's televisiecarrière. Ze is inmiddels al bezig met het tweede seizoen van Jo Frost: Extreme Parental Guidance dat in het Verenigd Koninkrijk op Channel 4 zal worden uitgezonden.

Reageren