Luuk Ikink wint Philip Bloemendal prijs 2012

BNN Today-presentator Luuk Ikink (29) heeft de Philip Bloemendal Prijs 2012 gewonnen.

Komiek Raoul Heertje maakte in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de prijswinnaar bekend.

Ikink is 'leuk' op de radio

De jury, onder leiding van radionestor Frits Spits, oordeelde dat Luuk Ikink 'leuk' was op de radio, maar daar bleef het niet bij. "Hij is een uitstekend schrijver, een goed spreker, hij is origineel en kan uitstekend snel informatie overdragen en alle mogelijkheden benutten die taal biedt op de radio." aldus Spits.

"Fantastisch om te winnen"

In een eerste reactie liet Ikink weten het fantastisch te vinden om te winnen. "Nu ga ik elke dag met nog meer enthousiasme en plezier naar mijn werk!" Ikink laat met zijn winst andere genomineerden als Avro-gezicht Ewout Genemans achter zich.

Philip Bloemendal prijs

De Philip Bloemendal prijs, vernoemd naar de in 1999 overleden presentator van Het Polygoon Journaal, wordt iedere twee jaar uitgereikt aan de journalistieke presentator of presentatrice met de meest effectieve en zorgvuldige woordkeuze. In 2010 won Ajouad El Miloud, in 2008 viel de eer ten beurt aan zijn KRO-collega Sofie van den Enk.

Naast een glazen kunstwerk bestaat de prijs uit een bedrag bedoeld voor een  vakopleiding.

 

 

 

Volgens de jury, onder leiding van Frits Spits, is Ikink 'leuk' op de radio. "En hij is meer. Hij is een uitstekend schrijver, een goed spreker, hij is origineel en kan uitstekend snel informatie overdragen en alle mogelijkheden benutten die taal biedt op de radio."

Reageren