Maaike en Jaap in (veelbekeken?) finale X-Factor

Vrijdagavond hebben Maaike en Jaap hun gouden ticket naar de finale van talentenjacht X-Factor gewonnen. Hun concurrenten Dony en Kelvin werden weggestemd, wat de weg vrijmaakt voor de twee om zaterdagavond hun muzikale degens te kruisen. Een poll laat zien dat veel kijkers van plan zijn om in te schakelen voor X-Factor, nu Nederland niet meer meedoet met het Songfestival.

De halve finale van X-Factor was populair: ruim 1,9 miljoen keken naar de strijd van de vier laatste kandidaten, naar de uitslag keken ruim 1,6 miljoen mensen. Daarmee was de talentenjacht het best bekeken programma van de avond.

X-Factor kandidaat Dony werd vrijdagavond al na ruim een half uur, na het zingen van zijn eerste liedje, weggestemd. Zijn concurrent Kelvin volgde niet veel later.

Finale X-Factor
Maaike en Jaap mogen het in de finale tegen elkaar opnemen. Deze wordt zaterdagavond live om 20.00 uur uitgezonden op RTL4. De twee finalisten zingen dan maar liefst elk vier nummers: een door henzelf uitgekozen nummer, één gekozen door hun jurylid, hun favoriete optreden uit 'X Factor', en natuurlijk hun eigen single.

Finale Songfestival
Het lijkt erop dat redelijk wat kijkers dit jaar het Songfestival links zullen laten liggen om in plaats daarvan de strijd tussen Jaap en Maaike te volgen.

Uit een poll op de website van De Telegraaf blijkt namelijk dat veel Nederlanders overwegen om de finale van de talentenjacht te kijken. Ruim 4185 mensen brachten hun stem uit op de poll 'Finale Eurovisie Songfestival vs. finale X Factor. Wat kijk jij?' Zo'n 15% van de stemmers koos voor het Eurovisie Songfestival. De talentenjacht X Factor kreeg 85% van de stemmen.


Reageren