Maaike Ouboter vertelt over De Beste Singer-Songwriter

Maaike Ouboter beleefde een van de meest hectische weken van haar leven. Ze roerde de jury uit de talentenjacht tot tranen en schoot naar nummer 1 in de iTunes Top 100.

Maaike Ouboter roerde de jury van De Beste Singer-Songwriter van Nederland tot tranen met haar – op haar overleden moeder geïnspireerde - liedje Dat Ik Je Mis. De reactie van de jury én de kijker waren lovend en ze sprong naar 1 in de iTunes Top 100. Maaike is er nog steeds wat beduusd van.

“Het is allemaal zo snel gegaan, het is bijna onwerkelijk. Ik vond het ook wel een beetje ongemakkelijk om mezelf op televisie terug te zien op een manier die ik niet kende. Ik kan me ook helemaal niets meer herinneren van het optreden in de show. Ik ging helemaal op in het liedje. Dat verklaart ook waarom ik zelf niet in tranen uitbarstte. Ik zat in een compleet andere wereld”, vertelt Maaike in het AD.

Dat Ik Je Mis gaat over gemis

Over haar overleden ouders wil ze niet zoveel kwijt. “Ik heb met mezelf afgesproken er niets over te vertellen. Dat zou afbreuk doen aan het liedje. Dat ik je mis gaat over gemis in de breedste zin van het woord”.

“De kracht is dat elke luisteraar er iets uit kan halen dat voor hem of haar betekenis heeft. Als ik mijn verhaal tot in de details zou vertellen, zouden de luisteraars niets meer aan het liedje hebben, omdat ze het zullen associëren met mijn verhaal in plaats van met hun eigen gevoelens”, gaat de zangeres verder.

Kijk/luister hieronder nog eens voor het prachtige nummer Dat Ik Je Mis van Maaike Ouboter.

Reageren