Maak kennis met de Popstars-finalisten

Het wachten is voorbij: talentenjacht Popstars begint vanavond met de spetterende live-uitzendingen. De tien finalisten zijn bekend en staan klaar om het podium te betreden van de grootste familieshow van Nederland. SBS organiseerde een heuse kennismakingsmiddag en Televizier.nl was erbij.

De spanning stijgt. De voltallige vaderlandse pers is aanwezig en wacht nieuwsgierig op de tien talenten die goed genoeg waren om gekozen te worden door de strengste jury ooit: Henkjan Smits, Patricia Paaij en Maurice Wijnen. De gehele zaal vraagt zich maar één ding af: wat voor muzikaal vlees heeft Popstars deze keer in de kuip?

De jury
Van de jury zijn Henkjan en Maurice van de partij en ook zij ogen enigszins gespannen. De hoogzwangere Nance mag de middag aan elkaar praten en ze heeft er duidelijk zin in. Voordat de finalisten opkomen wordt Maurice's serieuze jurygezicht nog even onder de poeder bedolven. Zo, iedereen is klaar: de kennismaking kan beginnen.

Onwennig
De kandidaten komen één voor één op. Met bibberende knieën wordt er eerst voor de camera's geposeerd. De jongens en meiden moeten duidelijk nog even aan al het geschreeuw en verblinde flitsen van de fotografen wennen. Maar geen zorgen nachtegaaltjes: zelfs Madonna was onwennig tijdens haar prille dagen als artiest.

Zangtalent
Nadat er genoeg foto's zijn gemaakt voor de aankomende vijf jaar, kan het echte werk beginnen: de finalisten mogen hun vocale talent ten gehore brengen. De een overtuigt meer dan de ander. Talent zit er in ieder geval bij: de 27-jarige Rebecca is bijvoorbeeld gezegend met een krachtige volle stem die niet onderdoet voor menig souldiva. Of wat dacht je van de 26-jarige Amerikaanse, Brandi, die qua stem en stijl doet denken aan een jonge Gwen Stefani.

Zenuwen
De zenuwen beginnen nu echt parten te spelen. ''We hadden al zo weinig tijd om ons voor te bereiden. De hoeveelheid van de pers is ook niet niks'', aldus Naomi, de 24-jarige Rockacademiestudente uit Almere. Wat natuurlijk echt telt is de eerste liveshow vanavond. Het 21-jarige ex-model, Nathalie, voelt de spanning toenemen: '''s Nachts lig ik er soms wel wakker van. Ben ik er klaar voor? Weet ik al mijn pasjes nog?'' Ondanks die onzekerheden willen Nathalie en haar medekandidaten vanavond vooral een ''gaaf optreden neerzetten''.

Kansen
Wat hun kansen zijn, durven de jonge talenten niet in te schatten. ''We zijn allemaal heel verschillend. We hebben allemaal wel wat'', zegt Brandi. ''Je weet gewoon niet wat het Nederlands publiek het meest aanspreekt. Ik blijf gewoon mezelf en ga lekker genieten van alles!''

De band
Wel zijn er al voorkeuren voor hoe de band eruit moet gaan zien! Naomi hoopt stiekem op een girlband: ''Ik vond de Spice Girls altijd zo leuk. Wat zij als meiden voor elkaar hebben gekregen is echt te gek. Dat wil ik ook!'' De jongste van de groep, de 17-jarige Déon, hoopt met Steffie (18), Norman (24), Brandi en Sidney (17) in de band te eindigen.

Overwinning
Voor Rebecca maakt het allemaal niets uit. Zij heeft al haar doel bereikt: ''Mijn aanwezigheid hier is al een overwinning. Ik heb laten zien dat een vrouw met een maatje meer ook in de top thuis hoort.''

Alles weten over Popstars? Check dan onze speciale programmapagina.

Reageren