Maak kennis met Riks jongere broer

23 februari 2009 14:17 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Sinds kort doet in GTST een nieuwe jongen de harten van de meisjes sneller kloppen. Het is Danny, de jongere broer van Rik de Jong. Hij schreef een roman over de dood van zijn geliefde en kan wat dat betreft Rik een hand geven, die nog treurt over het verlies van Anita.

Jan Kooijman (27) speelt de rol. Hij komt uit Rotterdam, danste negen jaar bij het Scapino Ballet en deed soapervaring op in ONM als Just Klarenbeek, het ex-vriendje van Kasper.

Lijkt Danny een beetje op Just?

"Nee, Danny is een heel andere jongen. Just was kaal, Danny heeft haar. Just was homo, Danny is hetero. Just was gymleraar, Danny is schrijver en, als hij geld moet verdienen, bouwvakker."

Ben je niet bang dat je leven gaat veranderen door je rol in GTST?

"Ik hoop het niet, want ik heb een heel leuk leven. Het zal heus wel impact hebben als je in de belangstelling staat, maar ik ben er niet bang voor. Toen ik in ONM zat, durfde ik ook nog gewoon mijn boodschappen te doen. Af en toe riepen mensen op straat weleens wat naar me, maar dat heb ik niet als storend ervaren. Ik ben een redelijk nuchter mens en ik ben wel wat gewend door mijn carrière als professioneel danser."

Ga je je danskunsten nog vertonen in Meerdijk?

"Ik denk het niet. Dat past niet zo bij Danny; dat zou onlogisch zijn. Je kunt me op televisie wél zien dansen in het spotje van Martini. George Clooney heeft heel lang de reclames voor dat merk gedaan en nu ben ik de nieuwe Martini-man in Nederland. Daar ben ik best een beetje trots op."

Meer over