Maakt Barbara een huwelijk kapot?

25 juni 2009 16:53 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Net voordat GTST met zomerstop gaat, zorgt Barbara Fischer (Charlotte Besijn) voor flink wat opschudding in de familie Huygens. We vragen haar om opheldering.

Wat spookt Barbara uit deze week? "Mijn verhaallijn is van grote invloed op de relatie tussen Irene en Martijn Huygens. Irene gaat zich bedreigd voelen door Barbara. Dat gaat nog een staartje krijgen en dat is deze week al voelbaar…"

Heb je een rol in de cliffhanger van vrijdag?
"Nee, dat niet. Maar ik heb al een stukje mogen zien en hij is dit jaar heel, heel erg spannend. ontzettend goed gedraaid. Het stijgt boven soap uit, zo goed is het."

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?
"Er zijn wat veranderingen doorgevoerd en de serie ziet er mooier uit. Voor ons acteurs is er meer aandacht voor het spel en de inhoud, ondanks de grote vijand: tijd. Ik heb zelf erg genoten van de verhaallijn met schurk René Meijer (Roscoe Leijen)."

"We dachten met z'n vieren (Laura, Janine, Dorothea en Barbara, red.) dat we hem hadden vermoord, maar uiteindelijk bleek hij nog te leven. Dat was erg leuk om te doen. En ik heb genoten van Ruben Lürsen, die Floris speelt, als tegenspeler. Ik heb een mooi seizoen gehad."

Je zit al tien jaar bij GTST. Ben je er nog niet klaar mee?
"Ik heb het nog lang niet gezien bij GTST. Er valt altijd meer uit te Het blijft een enorme uitdaging."

Word je nou de hele zomer lastig-gevallen door kijkers die willen weten hoe de zomercliffhanger afloopt?
"Ja, heel vaak. Mensen vragen er ook echt altijd naar en denken dat ik het tegenover hen wel zal loslaten. Maar dat doe ik natuurlijk niet."

Je werkt al een tijd met dezelfde cast. Zien jullie elkaar ook buiten de set?
"Ja, met sommige collega's ben ik ook bevriend. Lieke (van Lexmond, red.) is echt een vriendin van me, ook al speelt ze mijn dochter. En met Jette van der Meij, Caroline de Bruijn en Inge Schrama spreek ik ook buiten het werk af. Het is een innig contact."

"Je kent elkaar zo goed, dat je niets meer gek vindt van elkaar. omdat je zulke heftige scènes met elkaar speelt, ben je sneller intiem met elkaar dan bij een kantoorbaan. Na tien jaar weet je ook wel hoe het privé met mensen gaat. Dat is fijn, je hebt steun aan elkaar."

Meer over