Maandagavond: RTL spreekt Joran

RTL 4 zendt maandagavond 6 september een ingelast gesprek met niemand minder dan Joran van der Sloot uit.

Onder de titel RTL Extra: Joran Spreekt is te zien hoe het misdaadverslaggever John van den Heuvel is gelukt om de wereldwijd beruchte Van der Sloot als eerste uitvoerig voor de camera te interviewen.

Castro Castro
Voor de uitzending reisde John af naar de streng bewaakte Castro Castro-gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima, waar Joran wacht op berechting in de zaak van de moord op Stephany Flores.

John en Joran spreken over van alles: van Jorans verblijf in de gevangenis tot de oplichting van de ouders van Natalee Holloway. Joran geeft in de uitzending onder meer toe dat hij de ouders geld afhandig heeft gemaakt.

Oplichting ouders
Hij zou in mei zijn benaderd door de ouders van Natalee Holloway, het meisje dat in 2005 op Aruba verdween. Ze beloofden hem 25.000 dollar als hij zou vertellen waar het lichaam van het meisje te vinden zou zijn. Joran accepteerde het aanbod, maar op de plek op Aruba die hij aanwees, lag niets.

Joran vertrok ondertussen met de Noorderzon, naar Peru. Waar hij dus uiteindelijk in de gevangenis belandde op verdenking van de andere moord op Stephany.

Primeurs
Primeurs rond Joran lijken big business. Eerder dit jaar scoorde SBS al hoge ogen door als eerste Nederlandse zender in Jorans gevangenis en cel te kunnen filmen.

Reageren