Maartje van Weegen stopt ermee

Maartje van Weegen verdwijnt van de buis. Na 41 jaar trouwe dienst gaat de presentatrice op 1 september met pensioen. 

Op dit moment werkt Maartje van Weegen bij de AVRO. Ze presenteert daar nog tot en met 31 augustus dagelijks De Klassieken op radio 4. De omroep liet vanochtend weten dat Maartje op 1 september met pensioen gaat. De AVRO moet nu hard op zoek naar een opvolger voor het radioprogramma. 

Carrière
In 1971 was de toen 21-jarige Maartje van Weegen voor het eerst te bewonderen op televisie. Ze was omroepster bij de KRO en presenteerde daar televisieprogramma's als Studio Vrij en Cijfers en Letters. In 1978 kreeg ze haar eigen radioprogramma Ratel. In 1984 ging ze aan de slag bij de NOS, waar ze onder meer het NOS Journaal presenteerde. Ook was Maartje jarenlang te horen in radioprogramma Met het Oog op Morgen van de NOS.

Koninklijk Huis
Maartje van Weegen was misschien wel de meest geliefde verslaggeefster van het Koninklijk Huis. Op haar eigen vertrouwde manier deed ze verslag van het sprookjeshuwelijk van Willem-Alexander en Máxima en de begrafenissen van prins Claus, prinses Juliana en prins Bernhard. Ze interviewde Juliana en Bernhard in 1987 toen het paar 50 jaar getrouwd was. Dit interview werd wereldwijd uitgezonden.

Lees ook:
Maartje van Weegen is Officier 

Reageren