Mad Max Beyond Thunderdome

Mad Max krijgt binnenkort een vervolg, maar zonder Mel Gibson (52). Volgens de Australische regisseur George Miller is de acteur, 23 jaar na de laatste film, echt te oud geworden om in het vierde deel opnieuw de hoofdrol op zich te nemen.

Mel speelde in 1979 voor de eerste keer de rol van 'Mad' Max Rockatanski, die zich in een duistere en gewelddadige wereld staande probeert te houden. Wanneer zijn vrouw en kinderen worden vermoord, draait Max door. Hij neemt wraak op de daders en vertrekt vervolgens naar de binnenlanden van Australiƫ. Na een wereldwijde nucleaire ramp leven daar alleen nog obscure volkeren.

Supergevecht
In de derde film, vanavond op tv, Mad Max Beyond Thunderdome uit 1985, wordt de actieheld beroofd van zijn laatste bezittingen en belandt hij in het criminele stadje Bartertown. Daar moet hij vechten voor Aunt Entity (Tina Turner), met als inzet de absolute macht van het dorp.

Wraak
Hoewel hij de strijd wint en Aunt Entity alle macht in handen krijgt, gooit ze hem na het gevecht het dorp uit. Eenmaal terug in de woestijn komt hij een groep weeskinderen tegen, die de kernramp hebben overleefd. Met dit nieuwe legertje keer Mad Max terug naar het duistere Bartertown.

Reageren