Mad Men en Modern Family winnen bij Emmy's

Zondagavond werden in het Amerikaanse Los Angeles weer dé jaarlijkse prijzen voor de beste televisieseries en acteurs bekend gemaakt: de Emmy's. Dit jaar gingen Mad Men (hier te zien op Nederland 3) en Modern Family (binnenkort op RTL5) met de belangrijkste prijzen naar huis.

Het was de derde keer dat Mad Men tot beste serie werd verkozen.

Modern Family, de nieuwe komedie over een grote niet-zo-traditionele familie met onder meer Ed O'Neill (Married with Children) in de hoofdrol, ging niet alleen met de prijs voor Best Comedy Series naar huis. Ook acteur Eric Stonestreet mocht uiteindelijk een goud beeldje meenemen voor zijn rol als Cam.

Acteurs
Actrice Edie Falco, bekend geworden als Carmela Soprano in The Sopranos, kreeg een Emmy voor haar rol in de komische serie Nurse Jackie.

Jim Parsons , die de rol van dr. Sheldon Cooper in The Big Bang Theory (in NEderland op Veronica) vertolkt, werd aangewezen als beste acteur.

Glee
Nieuwe series kregen dit jaar ruim baan bij de televisieprijzen want oudgedienden als Lost, 24 en Monk moesten het dit jaar zonder awards doen. Ook publieksfavoriet Glee ging niet met de hoofdprijs naar huis, maar actrice Jane Lynch mocht wel een Emmy ophalen voor haar rol als de gemene coach in de musicalserie met een scherp randje.

Opvallend was dat Breaking Bad met twee awards naar huis ging voor beste mannelijke hoofd- en bijrol in een drama serie, maar als serie zelf niet met de prijs naar huis ging.

Clooney
De drie uur durende awardshow werd aan elkaar gepraat door talkshowhost Jimmy Fallon en bevatte niet alleen een rits aan awards, maar ook briljante sketches met onder andere George Clooney in de hoofdrol. Die overigens óók een award kreeg voor zijn werk voor goede doelen de afgelopen jaren.

Reageren