Mad Men: het gekke leven in de sixties

8 juni 2011 07:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Nog niet zo gek lang geleden was televisie een ondergeschoven kindje. De goede acteurs, het geld en alle eer gingen naar film. maar sinds kunststukjes als The Sopranos, The Wire en Mad Men is alles anders. acteurs, schrijvers en zenders zien in dat een dramaserie meer impact kan hebben dan een film. Dat geldt zeker voor Mad men, dat een run veroorzaakte op de jurkjes die de dames in de serie dragen en laat zien welke invloed de eerste feministische golf heeft gehad.

Cool, maar keihard

Mad Men begint bij de Vara aan het derde seizoen. De serie speelt zich af op een reclamebureau in New York in de jaren 60. een plek met de keiharde, coole Don Draper (Jon Hamm) aan het roer. De knappe Don is geniaal in zijn werk en lijkt door niets en niemand te raken, maar er zijn wat barstjes ontstaan in zijn onkreukbare imago. Zijn huwelijk met de mooie en conservatieve Betty (January Jones) staat op knappen. Zij heeft genoeg van zijn vreemdgaan. Maar in het begin van seizoen 3 lijkt Don zijn leven te hebben gebeterd.

Knoopje los

Betty ontdekt dat Don toch iets belangrijks verborgen heeft gehouden en wordt zelf verliefd op een politicus. op kantoor is ook van alles aan de hand. De Britten nemen Sterling Cooper over, waardoor Pete en Ken voor dezelfde baan moeten vechten. Peggy (Elisabeth Moss) probeert zich losser op te stellen en begint met het losmaken van het bovenste knoopje van haar jurk. De roodharige Joan (Christina Hendricks) neemt ontslag om huisvrouw te worden. in de echte wereld wordt John F. Kennedy vermoord, maar in Mad men hebben ze genoeg aan hun eigen zorgen. 

 

Meer over