Madiwodovrijdagshow in de bocht

De Madiwodovrijdagshow van donderdagavond zou aanvankelijk de ouders van de kinderen van Oh Oh Cherso te gast hebben, maar dat ging niet door. Wél had het programma een primeur (een liegende stierentemmer van 17) en een relletje (een knipoog naar Albert Verlinde)...

Eigenlijk zou de Madiwodovrijdagshow donderdagavond de primeur hebben: de ouders van de kids van de RTL 5-hit Oh Oh Cherso op bezoek. Dat ging helaas niet door, want, zo twitterde Paul de Leeuw: “RTL vindt het niet goed. Raar."

Maar dat mocht de pret niet drukken.

Stierenvechtertje
In plaats daarvan hadden Paul de Leeuw en Filemon Wesselink een bijzondere jongen aan tafel. De 17-jarige Reinoud Homan kwam namelijk de afgelopen dagen in het nieuws omdat hij als eerste Nederlandse jongen toegelaten zou zijn tot het selecte genootschap van Spaanse stierenvechters: de matadors.

De jongen zou binnenkort vertrekken voor een opleiding, omdat hij in Nederland zo goed op geitjes had geoefend. Talloze media brachten het nieuws.

Hoax
Aan de tafel van de Madiwodovrijdaghow bleek echter niets minder waar. Want, zo gierde de jongen het tegenover Paul en Filemon uit: ze trapten er allemaal in! Hij had zelf de krant gebeld, die het nieuws zonder te checken overnam, waarna het landelijk nieuws werd.

Tussendoor speelde de 17-jarige ook nog even in op de actualiteit, door niemand minder dan Pieter Storms gelijk te geven in zijn stelling dat de Nederlandse journalistiek steeds gemakzuchtiger wordt en steeds minder vaak haar feiten checkt. Touche voor Reinoud.

Life 4 Irene
Niet veel later verwelkomden Paul en Filemon niemand minder dan Irene Moors aan hun tafel. Ook zij kwam de afgelopen dagen in het nieuws, en wel omdat De Telegraaf geschreven zou hebben dat haar programma Life 4 You amper BN'ers aan tafel zou kunnen krijgen.

Oók al niks van waar, zo vertelde Irene bij de Madiwodovrijdagshow. Het nieuws zou uit zijn verband gerukt en aangewakkerd door onder meer Albert Verlinde. Die daarna even een veeg uit de pan kreeg vanwege de smsjes die hij naar zijn 'onderwerpen' stuurt.

Comeback Paul
Vooral het feit dat hij Paul de Leeuw na zijn recente flops met onder meer de Zaterdagavondshow in een sms 'comeback kid' genoemd zou hebben, leek Paul nogal te storen.

Maar hoe dan ook was Irenes verhaal duidelijk: Life 4 You zit niet om gasten verlegen. De boodschap aan Albert was ondertussen ook duidelijk: niet zomaar alles roepen over je collega's.Reageren