Madonna geeft M.I.A. een veeg uit de pan vanwege de Super Bowl-actie

11 februari 2012 08:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Een opgestoken middelvinger in de show van Madonna. Vroeger liet de Material Girl geen kans onbenut om te shockeren, maar dat lijkt ze nu aan Lady Gaga over te laten. Want de provocerende actie van rapper M.I.A. tijdens de Super Bowl-show vindt de Queen of Pop 'kinderachtig en stom'

De Super Bowl is het best bekeken tv-event in de Verenigde Staten. Terwijl twee American Football-teams ten strijde trekken en de hoofdprijs van het jaar proberen binnen te halen, zitten waanzinnig veel Amerikanen voor de tv. Vaak meer dan 100 miljoen, en daarmee is de Super Bowl traditioneel de best bekeken uitzending van het jaar. Het getal kwam dit jaar uit op een record brekende 111,3 miljoen, nipt meer dan de 111 miljoen van vorig jaar.

Middelvinger
Op de helft van de wedstrijd krijgt het publiek altijd een spectaculaire act te zien. Dit jaar bewees Madonna dat ze als 53-jarige nog altijd een spectaculaire show kan geven. En daar ging het mis. Ze kreeg hulp van rapper M.I.A., die haar middelvinger opstak naar de camera. Nu was dat al langer bekend, maar gisteren reageerde Madonna eindelijk zelf, op de radio.

Kinderachtig
Madonna ontdekte de actie van M.I.A. pas veel later, op weg naar het vliegveld, en ze begrijpt het ook niet: "Het was echt kinderachtig en stom. Het was echt ongepast." En verder: "Er was een gevoel van liefde en goede energie tijdens de show en dit komt heel negatief over." Het lijkt erop dat de Queen of Pop tegenwoordig heel wat volwassener in het leven staat dan vroeger.

Met vertraging
Het gaat wel vaker mis tijdens de spectaculaire acts in de pauze van de Super Bowl. Zo raakte Christina Aguilera vorig jaar nog de tekst van het Amerikaanse volkslied kwijt, en liet Justin Timberlake in 2004 'per ongeluk' de ontblote borst van Janet Jackson zien. Sinds 'nipplegate' zijn er maatregelen genomen, zodat dit soort 'schokkende' beelden niet bij de tv-kijkers terecht komen. De Super Bowl wordt met een vertraging uitgezonden, zodat er ingegrepen kan worden wanneer er op het podium iets gebeurd dat zogenaamd niet door de beugel kan. Alleen... de middelvinger van M.I.A werd dus gemist.

Groot succes
De show van Madonna was trouwens een groot succes. Er keken 114 miljoen mensen naar, waarmee de Queen of Pop hoger scoorde dan het gemiddelde van het hele sportevent. Het was ook de best bekenen 'half time'-show in de geschiedenis.

Bekijk hieronder de spectaculaire show van Madonna en probeer de middelvinger van M.I.A. te spotten tijdens het nummer All Your Luvin' 

 

 

Meer over