Maestro terug op televisie

5 November 2013 11:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het programma van Frits Sissing, waarin acht BN'ers worden opgeleid tot dirigent, krijgt een tweede seizoen. Maestro II staat op het programma voor najaar 2014.

De eerste Maestro serie in 2012 was een hit, de finale trok 1,8 miljoen kijkers trekken. Toen bleek cabaretière Lenette van Dongen de beste dirigente. Komend jaar gaan acht nieuwe BN'ers de uitdaging aan met het symfonieorkest Holland Symfonia. 

Jury

Wie die BN'ers zijn, is nog niet bekend, de jury van Maestro blijft in ieder geval hetzelfde: voorzitter Otto Tausk (dirigent), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest).

Frits Sissing

Presentator Frits Sissing had al rekening gehouden met een tweede seizoen, maar is toch blij verrast met het nieuws: „Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest goed door een muziekstuk te leiden. Afgelopen jaar was Maestro een groot succes. Ik ben blij dat wij een nieuw seizoen kunnen maken en kijk er erg naar uit!”

Klassieke muziek

Ook de netmanager van Nederland 1, Marcel Peek, is vanzelfsprekend in zijn nopjes: „Ik ben erg blij dat we op Nederland 1 klassieke muziek zo in de etalage kunnen zetten.”

Meer over