Magere cijfers voor Beau

Het nieuwe programma van Beau van Erven Dorens werd groots aangekondigd, maar Show me the money maakte de verwachtingen gisteren niet waar. De eerste uitzending van het SBS 6-programma trok maandag slechts 396.000 kijkers en haalde daarmee het zendergemiddelde naar beneden.

Shownieuws trok vorige week aanzienlijk meer kijkers op hetzelfde tijdstip en ook programma's die gelijktijdig te zien waren op andere zenders werden een stuk beter bekeken.

Teleurstelling
Eerlijk is eerlijk, Show me the money moet concurreren met topscorers als De wereld draait door en het Half acht nieuws. Toch moet een marktaandeel van 7,4 voor een nieuwe show die uitvoerig gepromoot is, een kleine teleurstelling zijn.

'Uitstekend'
SBS 6 beweert echter heel blij te zijn met de kijkcijfers. Een woordvoerder in De Telegraaf: "We hoopten dat de mensen dit nieuwe programma een kans zouden geven. Dat is ook gebeurd. Nagenoeg 400.000 kijkers voor een eerste aflevering op dit tijdslot met zulke concurrentie is uitstekend en wij zijn er dan ook erg tevreden mee."

Flop?
Verschillende media spreken nu al van een flop, maar dat is nog wat voorbarig. De matige kijkcijfers zijn wel de zoveelste tegenslag voor Beau, die eerder zijn programma's CQC en De Zaterdagavondshow voortijdig van de buis zag verdwijnen. De kans is klein dat Show me the money eenzelfde lot te wachten staat, want het programma duurt in eerste instantie slechts twee weken.

Reageren