Magere Hein houdt huis in Meerdijk

8 februari 2012 15:48 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De dood speelt dit seizoen in GTST een grote rol. Het begon met Rosa (foto) en binnenkort slaat Magere Hein, de man met de zeis, voor de vijfde keer genadeloos toe in Meerdijk.    

De tranen over de dood van Edwin zijn amper opgedroogd en Rosa is bij de familie Sanders (met name rond etenstijd) nog niet vergeten of er zit alweer een sterfgeval aan te komen in GTST. Het duurt nog wel een paar weken, maar het is een aantrekkelijke jongeman met een kindje, hij laat naast de kleine diverse ex-minnaressen huilend achter en hij komt om het leven door een auto-ongeluk. Meer zeggen we niet.    

Beroemd en dood

Hij is het vijfde slachtoffer van het seizoen. Eerder sneuvelden naast Rosa (per ongeluk doodgeschoten door Wiet op de bruiloft van Nina en Noud) en Edwin ook Jasmijn en Ron ten gevolge van het Ebola-virus. In totaal hebben de schrijvers daarmee sinds de start van GTST (1990) al welgeteld 55 personages naar de andere wereld geholpen. Zo was onder anderen het overlijden te betreuren van vooraanstaande inwoners als Annette Dekker (1992), Frits van Houten (1995), Arnie Alberts (1996), Sylvia Merx (1997), Bowien Galema (2000), Roos Alberts (2000), Simon Dekker (2003), Yasmin Fuentes (2005), Dian van Houten (2008), Dorothea Grantsaan (2008), Anita Dendermonde (2009) en Isabella Kortenaer (2010).       

Vermoord of ernstig ziek

Ook de ‘nieuwe’ dode is niet de eerste de beste. Wat dat betreft moet iedereen voor zijn leven vrezen in Meerdijk. Het kan maar zo zijn afgelopen met je en je komt nooit meer terug. Hoogstens nog als geest (Benjamin Borgers) of in de gedaante van een tweelingbroer (Frits/Hans van Houten). Een auto-ongeluk was drie keer eerder de doodsoorzaak (Yasmin, Mo, Anita). Moord is de favoriete manier van de makers om in GTST iemand uit de weg te ruimen: de teller staat op 17. Medische redenen (ongeneeslijke ziektes, virussen, hersenbloedingen, hartaanvallen) zijn goede tweede met 14 fatale gevallen.   

Meer over