Malaise slaat toe in serie Levenslied

Net als een smartlap is ook de dramaserie Levenslied van de NCRV uit het leven gegrepen. De economische crisis treft in deze aflevering van Levenslied ook Madee en het zangkoor.

Ditmaal eist de financiële crisis haar tol: Madee Aipurri, de zingende makelaar, gaat failliet en het zangkoor Bij Hoog En Laag, waar alles om draait, dreigt de subsidie kwijt te raken. Madee (Nadja Hüpscher) wil gaan netwerken op een feestje om weer aan de bak te komen. Ze heeft er hoge ­verwachtingen van, maar slaat zoals gewoonlijk helemaal door en moet een toontje lager zingen.

Nog meer financiële nood

Betty de Waal, dirigente en biechtmoeder van het koor, zit ook in geldnood. Ze krijgt dit seizoen een aanbod om een internationale zangvereniging te leiden. Gaat ze op het voorstel in of kiest ze voor haar zoontje, over wie ze eindelijk de voogdij heeft gekregen? Anna Drijver, die de hoofdrol van Betty speelt, wilde er onlangs in een interview geen uitspraak over doen. Wel verklapte ze dat Betty ‘een geweldige man’ gaat ontmoeten. "Alleen weet ze niet hoe ze ermee om moet gaan. Als je haar achtergrond een beetje kent, snap je waarom.”

Reageren