Man bijt hond ook op papier

Het is "gegarandeerd 100% BN-er vrij" en ligt vanaf 27 oktober in de winkel: het allereerste Man bijt hond magazine. Het gelijknamige tv-programma verschijnt op papier, in de vorm van een honderd pagina's tellende glossy over gewone mensen met hun eigen, bijzondere verhaal.

Het eenmalige magazine werd gemaakt in een samenwerking tussen redacteuren van de NCRV-gids en de redactie van het gelijknamige tv-programma en is "puur, ongepolijst en dicht op de huid".

Geen BN-ers
Anders dan bij andere glossy bladen komt er geen BN-er aan te pas. Wel zijn onderdelen uit het programma omgezet naar papier. Zo ontbreken de Babbelbox en Hond aan tafel niet.

Nel Veerkamp laat zien hoe ze eruit zag toen ze twintig was. Diverse levenswijsheden die ooit in het programma te horen waren, worden op een rij gezet. Hanny Veerkamp, Boer Frans en Vrolijke Toon buigen zich over het probleem van een lezer en geven advies.

Oud en nieuw
Naast de oude vertrouwde gezichten en onderdelen uit Man bijt hond, biedt het magazine ook nieuws. Zo schuilt achter elk litteken een verhaal en vertellen vier mensen over de liefde, die in hun levensfase op een bijzondere manier speelt. Ook het toerisme in ons land wordt niet vergeten.

In plaats van aan te bellen voor het persoonlijke verhaal, checkt het magazine waar je de lekkerste appeltaart kunt eten en in welke dorpskroeg het goedkoopste biertje wordt getapt.

Vervolg?
Hoofdredacteur van zowel het blad als het programma Ans Jepkes: “Het idee om een Man bijt hond tijdschrift te maken bestaat bij de NCRV al een poos en we zijn geweldig trots dat het er nu ook écht van gaat komen. Als het een succes wordt, blijft het zeker niet bij deze ene uitgave.”

Reageren