Mandy Patinkin verlaat Criminal minds

Elke week in het hoofd kruipen van psychopaten: wij zouden er ook niet vrolijk van worden. We begrijpen dan ook best dat Jason Gideon uit Criminal minds er de brui aan geeft. De ware reden is dat acteur Mandy Patinkin zelf ook genoeg had van zijn zwartgallige rol en daarom plotseling de serie verliet. Art imitates live, zullen we maar zeggen.

In de eerste aflevering van het nieuwe, derde seizoen gaf profiler Jason Gideon al aan waarom hij stopt als profiler bij de BAU. Hij is alle hoop in de mensheid verloren en weet zo niet meer hoe hij van nut kan zijn. Volgens de producers van Criminal minds zou deze verklaring ook van toepassing zijn op acteur Mandy. Ook hij zag geen heil meer in zijn werk.

Razende acteurs
Opvallend is het dat Mandy afgelopen zomer zomaar wegbleef bij opnamen. Hij had zelfs zijn medeacteurs niet verteld dat hij met Criminal minds zou stoppen. En dat namen ze hem niet in dank af! Sommige acteurs waren zelfs zo kwaad, dat ze weigerden om aanwezig te zijn bij de laatste scènes die Mandy nog moest opnemen voor de eerste aflevering van het derde seizoen.

Tweede keer
Het is overigens niet de eerste keer dat Mandy dit flikt. Bij de ziekenhuisserie Chicago hope, waarin ook Criminal minds-ster Thomas Gibson (Hotch) speelde, deed hij in 1998 hetzelfde. Toen wilde hij meer tijd aan zijn familie besteden en kwam gewoon niet meer opdagen op de set! Mandy heeft wel geleerd van die fout: hij heeft inmiddels alle castleden persoonlijk gebeld om zijn vertrek toe te lichten.

Reageren