Manuel Venderbos terug na burn-out

16 maart 2011 10:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Manuel Venderbos is het laatste half jaar uitgeschakeld geweest door een burn-out. De EO-presentator werd tijdens zijn deelname aan het programma De Pelgrimscode getroffen door flink wat tegenslag.

"Ik kreeg een pittige darminfectie, een zonnesteek, ik was uitgedroogd, ik kwam in het ziekenhuis terecht en daar heb ik een black out gehad van een paar dagen", aldus Manuel dinsdagavond in RTL Boulevard. "Toen ben ik teruggevlogen naar Nederland en kwam daar pas weer bij, in het ziekenhuis, heel heftig."

Overwerkt

Daar werd al snel geconstateerd dat de 34-jarige presentator compleet overwerkt is. "Bij mij voelde die burn-out echt alsof ik een strak elastiek rond mijn borst had zitten, ik kon bijna niet ademen en zat heel vaak te hyperventileren en dacht dat ik constant een hartaanval had."

Zoontje

Na een half jaar thuiszitten is Manuel langzaam weer de draad aan het oppakken. Hij voelt zich ook helemaal goed, maar daarin speelt de geboorte van zijn zoontje Gijs drie weken geleden ook een grote rol. Manuel: "Als 2010 het jaar van de mislukkingen was, dan is 2011 misschien het jaar dat ik wind mee heb. Ik heb een fantastische zoon, een goede relatie, een fantastische vrouw en een nieuw programma."

Meer over