Marc-Marie Huijbregts presenteert 'De Nieuwe Rembrandt'

Een talentenjacht voor kunstenaars bij de Avro. Hoofdprijs is een tentoonstelling in het Haags Gemeente Museum.

Na het nieuws dat Kim-Lian van der Meij door de Avro is ingelijfd, wordt nu bekend dat cabaretier Marc-Marie Huijbregts ook onderdak bij de omroep gevonden heeft. Hij gaat een talentenjacht-voor-kunstenaars presenteren op Nederland 2: De Nieuwe Rembrandt

Talentenjacht
Karin de Groot, van producent IdTV, vertelde eerder in De Telegraaf over het programma: “Het gaat om beeldende kunstenaars in de breedste zin van het woord: schilders, beeldhouwers, maar ook bijvoorbeeld fotografen."

Opzet
De Groot: "Zij stellen, in de eerste ronde, hun werk voor aan een jury. In dat panel zit een aantal autoriteiten op het gebied van kunst. Zij leggen heel duidelijk uit waarom volgens hen iets wel of niet goed is, waardoor ook leken snappen of het wel of geen kunst is. Uiteindelijk blijft er één winnaar over en als hoofdprijs mag deze in een museum een expositie houden."

Jury
Marc-Marie: "Ik verheug me op al die kunstenaars, de kunstwerken, kortom ik verheug me op het programma! Ik vind het geweldig dat de Avro dit programma maakt en heel serieus aanpakt. Dat zie je ook aan de keuze van de jury. Benno Tempel, directeur van het Haags Gemeente Museum. Hester Alberdingk Thijm, al 16 jaar kunstinkoper voor Akzo. En kunstenaar Jasper Krabbe.”

De Nieuwe Rembrandt is te zien vanaf 24 april om 20.30 op Nederland 2.

Lees er meer over op de site van het programma.

De foto bij dit bericht stamt uit 2007, toen De Wereld Draait Door de Gouden Televizier-Ring won. Marc-Marie (rechts) was toen ook al regelmatig 'tafelheer' en was toen ook nog ruim voorzien van haar.

Meer over:

Reageren