Margje doet de volgende keer gewoon weer mee

Margje Teeuwen, die tijdens een groepsopdracht met een airboard in 71 graden Noord ernstig gewond raakte, is gelukkig weer helemaal hersteld van het ongeluk. Dat vertelt de oud-hockeyster in een interview met de Volkskrant.

Margje is natuurlijk opgelucht dat het allemaal goed is afgelopen, maar zegt een traumatische ervaring achter de rug te hebben. “Ik had mijn paspoort ingeleverd; had geen telefoon, niets. Ik lag daar alleen op de eerste hulp en het was een nachtmerrie. Toen ik naar de intensive care moest, zijn ze me zelfs vergeten.”

Botsing
De artsen kregen pas laat door dat Margje er ernstig aan toe was. Over de botsing met de andere deelneemster, Anne-Marie Ilié (Miss België): “In het begin geloofde niemand me. Ik was natuurlijk net die helling opgerend. Maar toen ik begon te huilen, dachten ze: jezus, daar is echt iets aan de hand.”

Helikopter
Margje werd per sneeuwscooter naar een helikopter afgevoerd. “Ik viel steeds weg toen ik achterop zat. En toen we aankwamen bij de landingsplaats, bleek dat er geen zuurstof was. Ik zag die arts een beetje in paniek raken en raakte toen zelf ook in paniek. Want ja, daar lig je dan in de middle of nowhere, te wachten op een helikopter. Toen dacht ik wel: waarom heb ik dit gedaan?”

Geen verwijt
Inmiddels is Margje dus weer helemaal de oude. Ze kijkt op een nuchtere manier terug op het ongeluk en verwijt het niemand. “Ik heb er zelf voor gekozen mee te doen. En als er weer een programma is op zo’n geweldige plek, dan weiger ik niet, hoor.”

Meer over:

Reageren