Margriet van der Linden krijgt talkshow op tijdstip DWDD

Margriet van der Linden krijgt een eigen talkshow op NPO1. Het programma komt in de plaats van De Wereld Draait Door in het voorjaar en de zomer. Presentator Matthijs van Nieuwskerk gaf onlangs aan maar zes maanden De Wereld Draait Door te presenteren om het rustiger aan te gaan doen.

Shula Rijxman, voorzitter van de NPO, maakte het nieuws bekend. Ze is blij met de keuze voor Margriet van der Linden. Afgelopen zomer pleitte ze ervoor om een vrouw op de plek van Matthijs van Nieuwkerk te zetten tijdens zijn afwezigheid. “Ik heb nadrukkelijk om een vrouw gevraagd, maar ik denk echt dat zij de beste kandidaat op die plek is. Margriet van der Linden is een groot talent, een uitgesproken, bijzondere vrouw.”

MolTalk

Margriet van der Linden was jarenlang hoofdredacteur van Opzij, maar is op tv vooral bekend als presentatrice van Zomergasten en MolTalk. In MolTalk praat zij elke week met oud-kandidaten en fans na over het spelprogramma Wie Is De Mol, waaraan zij zelf ook meedeed.

Nieuwe Matthijs van Nieuwkerk

“Ze doet het goed op tv: als kandidaat van Wie is de Mol, in 2015, en als presentatrice van het tv-programma Moltalk was ze een groot succes,” vindt Shula Rijxman. Van der Linden heeft daarom haar plekje als nieuwe Matthijs van Nieuwkerk verdiend. Haar talkshow wordt uitgezonden op hetzelfde tijdstip als De Wereld Draait Door. De naam van het programma is nog niet bekend.

Titel en startdatum

Het programma wordt gemaakt door KRO-NCRV en heeft een andere 'tone of voice' dan De Wereld Draait Door, zegt televisiedirecteur van de NPO Frans Klein tegen de Volkskrant. Over de inhoud wil Klein nog niks zeggen, de titel en exacte startdatum van de talkshow worden later onthuld.

Lees ook: Margriet van der Linden en Chris Zegers zijn opnieuw een presentatieduo.

Meer over:

Reageren