Mariëlle Tweebeeke vervangt Eva Jinek

RTL-presentatrice Mariëlle Tweebeeke, onlangs nog in het nieuws omdat ze door premier Balkenende bij een RTL verkiezingsdebat werd aangesproken met 'U kijkt zo lief', stapt over naar de NOS.

Tweebeeke gaat het nieuwe actualiteitenprogramma Nieuwsuur presenteren en vervangt daarmee Eva Jinek, die de baan liet schieten toen haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz voor veel opschudding zorgde.

Het voormalige RTL-gezicht gaat bij Nieuwsuur een duo vormen met Twan Huys van de NPS.

Reacties
Tweebeeke: "Voor mij is dit een unieke kans om aan de slag te gaan op één van de mooiste plekken van de Nederlandse journalistiek. Ik heb bij RTL een hele mooie tijd gehad maar tegen zo'n aanbod kan je bijna geen nee zeggen. Dat je wordt gevraagd voor zo'n ambitieus project als Nieuwsuur, dat is enorm eervol.”

Hans Laroes, hoofdredacteur van NOS Nieuws: “Mariëlle is een uitstekende en complete journaliste. Zij past perfect in het plaatje dat de NOS en de NPS van het begin af aan voor ogen hebben gehad voor de invulling van de presentatie van Nieuwsuur. Het was ook onze ambitie om een nieuw gezicht naar voren te schuiven. Het is een luxe dat we er in zijn geslaagd op zo’n korte termijn de vacature in te vullen met een talentvolle presentator als Mariëlle. Zij is een goede aanwinst voor het presentatorenteam van de NOS."

Nieuwsuur-hoofdredacteur Carel Kuyl: “Ik ben erg blij dat wij die plek zo snel en zo goed hebben weten in te vullen. Over minder dan drie maanden is immers al de eerste uitzending van Nieuwsuur. Er staan belangrijke weken voor de deur waarin nog veel werk verricht moet worden. Het is goed om Mariëlle daar bij te hebben.”

RTL
Tweebeeke (38) is sinds 2007 werkzaam bij RTL. Ze volgde daar destijds Loretta Schrijver op. Ze begon haar televisiecarrière in 2001 bij de Amsterdamse stadszender AT5.

Reageren